Nieuws

NIEUW in 2020. Hartsverbinding met je dier. Ook mogelijk als individuele sessie.

Bij 'hartsverbinding met je dier', maak je verbinding met jouw hart, het hart van je dier en van jullie samen! Hartcoherentie, versterkt onder andere positieve gevoelens en je intuïtie. Je maakt contact via je hart met je dier en eventueel een foto, als je dat zelf prettig vindt. Je dier blijft fysiek thuis. Wil je deelnemen, neem dan contact met Susan op (06 46 19 70 29).

Investering: €45,- met thee en lekkers
Datum: op aanvraag
Tijd: aanvang 10.30 uur, inloop vanaf 10.15 uur.
Duur: 1 tot 1,5 uur
Plaats: Praktijk Animos, Amsterdam Watergraafsmeer, nabij het Amstelstation. Goed bereikbaar, betaald parkeren, voldoende parkeerruimte. Bij de nabij gelegen sportvelden kun je voor 10 cent per uur parkeren.

Maximaal 3 deelnemers (bij workshop in de praktijk). Op lokatie meer deelnemers mogelijk.


Interview met Susan Knauf

Susan Knauf is als dierentolk met haar bedrijf Animos aangesloten bij Bewust Amsterdam. Het zou zomaar kunnen dat je na het lezen van dit interview anders naar je huisdier kijkt…

Wie ben je? Een gelukkig mens! Ik sta volop in het leven. Mijn werk, het communiceren met dieren, brengt mij heel veel vreugde en ik kan echt leven en werken vanuit mijn hart... Lees verder

interviewer: Brenda Serrée | Branding Diva en co-creator Bewust Amsterdam


Workshop: Dierenkracht in je hart.

Lees alles over deze workshop bij workshops. Datum op verzoek (groepsgrootte 3 deelnemers in de praktijk,  op lokatie meer deelnemers mogelijk). Deze workshop is er ook als kinder workshop.


Opleiding 'Bewegen vanuit jouw Kracht'            

Susan volgde met passie en plezier in 2017 de opleiding 'Bewegen vanuit jouw Kracht' van Gerbrand Martini, een sociaal-fysieke training die helpt jongens, meisjes en volwassenen via speelse bewegingsoefeningen hun eigen zachte kracht te ervaren, om krachtig te staan en (lichaams)bewust te worden. Het helpt je te luisteren naar de wijsheid van je lichaam en meer in contact met je hart en je eigen essentie te komen.


4 oktober (afgelopen jaar) lezing "Hebben dieren ons iets te zeggen?"

Van Franciscus van Assisi wordt gezegd dat hij met dieren kon praten. Susan Knauf heeft van jongs af aan het talent om dieren te ‘beluisteren’. Dat doet ze in haar praktijk en door het geven van workshops ‘’Hartcommunicatie met je dier’’. Dieren zijn, net als kinderen, heel intuïtief. Ze hebben bewustzijn, emoties en gevoel en kunnen (onze) gevoelens, emoties, stemmingen en gedachten opvangen. Dieren kunnen, net als kinderen, ons gedrag spiegelen. Er is op verschillende niveaus een wisselwerking tussen jouw emoties en blokkades en die van je dier. Susan deelt op deze dierendag graag haar ervaringen met dieren met ons. Fer van der Reijken leidt de avond in.
Plaats: La Verna, Derkinderenstraat 82, Amsterdam
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur
Toegangsprijs: € € 10,00
Opgeven: La Verna lezing 4 oktober


Workshop 'Hartcommunicatie met je dier'

In deze intuïtieve workshop werk je met je hart en het openen van je hart. Je maakt hart verbinding met je dier en onderzoekt wat jullie elkaar aanreiken. We werken onder andere met geleide meditaties.
Wil je deelnemen? Stuur dan een mailtje of bel naar dierentolk Susan Knauf (06 46 19 70 29)
Investering: … euro. Met thee en lekkers. Tijd: 13.00 tot circa 16.15 uur.

Maximaal 8-10 deelnemers.

Je eigen dier blijft thuis, we maken contact aan de hand van een foto van je dier.
Plaats: Amsterdam.


Voor persdoeleinden (na toestemming van Susan)

Klik hier om de foto van dierentolk Susan Knauf met Zwaantje te openen.

N.b. de fotograaf van deze foto is © Paul D. Scott


2 maart 2015 Om 11.50 uur, dierentolk interview op RTV Noord-Holland

Rijdende reporter Bart Breukel komt langs voor een kort interview met dierentolk Susan Knauf in Amsterdam over haar werk als dierencommunicator.


27 januari 2012 Interview 'Verhalen van Vrouwen'

Nancy Hart interviewde dierentolk Susan Knauf over het volgen van haar hart, haar werk en liefde voor dieren. "Vandaag het inspirerende verhaal van Susan Knauf die bijzondere dingen doet in de relatie tussen mens en dier".


7 december 2008 Interview in het dagblad DAG

Op 7 december 2008 stond er in de DAG een interview met dierentolk / dierencommunicator  Susan Knauf over communiceren met dieren en haar werk. Klik hier voor het interview.


10 oktober 2008 Stukje in opinieweekblad Vrij Nederland

In de VN van 10 oktober 2008 verscheen in de rubriek De kleine wereld een stukje. Klik hier voor het stukje.


4 oktober 2007 Reportage in TV Noord-Holland Nieuws

4 oktober 2007, reportage in Noord-Holland Nieuws met Sylvia, haar katten Grover en Lucifer en dierentolk Susan Knauf. Item: Is uw huisdier wel gelukkig?


3 oktober 2007 Interview in Amsterdams weekblad De Echo

Op 3 oktober stond er een interview met Susan Knauf over haar werk als dierencommunicator / dierentolk in weekblad De Echo.


25 september Aldus (Het Parool)

In de dagelijkse rubriek Aldus van dagblad Het Parool verscheen op 25 september een kort interview met dierencommunicator Susan Knauf over communiceren met dieren.


12 september 2007 Radio Noord-Holland

12 september 2007, kort interview met rijdende reporter Bart Breukel in het radioprogramma De Ochtend met Linda Faas van Natuurlijk Gezonde Dieren, haar hond Dora en dierentolk Susan Knauf. Klik hier voor een foto van Dora, Linda en Susan.


25 oktober 2006 Man bijt hond

25 oktober 2006, reportage met dierentolk / dierencommunicator Susan Knauf over communiceren met dieren in het televisieprogramma Man bijt hond.


30 september 2006 Het Parool

In de wekelijkse rubriek Mijn Amsterdam van dagblad Het Parool vertellen Amsterdammers over hun favoriete plekken in de stad. Klik hier voor de bijdrage van dierentolk / dierencommunicator Susan Knauf als ´Amsterdammer´.


9 en 10 december 2006 KynoCongres

Het KynoCongres, georganiseerd door Kynotrain in samenwerking met Puur Natuur was een groot succes. Bij het thema ´Natuurlijk gezond: een aanvullende therapie voor uw hond´ sprak dierentolk Susan Knauf over communiceren met dieren. Klik hier (binnenkort) voor een samenvatting met foto van de lezing.


Zomer 2006 Fotoboek

Afgelopen zomer (2006) verscheen het foto boek Do(e) Norma(a)l van fotograaf Paul D. Scott met daarin een foto van dierentolk Susan Knauf met koe Zwaantje 11 van boerderij De Stadshoeve. Een afbeelding van deze foto vind je op hier.


4 oktober 2005 Man bijt hond

4 oktober 2005, reportage over Susan (als dierentolk) in het televisieprogramma Man bijt hond.


oktober 2005 Interview ´Wat denkt je dier´

Oktober 2005 verscheen in het maandblad ParaVisie een interview met dierentolk Susan Knauf: ´Wat denkt je dier´.
Klik hier (binnenkort) voor het artikel.


september tot november 2005 radio Noord-Holland

Van september tot en met november 2005 was Susan Knauf, als dierentolk / dierencommunicator, wekelijks op zaterdag te gast bij het radioprogramma Dubbel Driessen van Leo Driessen in Amsterdam.
´praten met dieren´, 19 november 2005.
´praten met dieren´, 12 november 2005 met Floor, Barbara Barend en katten.
´praten met dieren´, 29 oktober 2005.